Voor velen zal het Handstorm-principe af en toe nog wat onduidelijk zijn, want hoe pas je Handstorming precies toe in de dagelijkse praktijk? In deze blog wordt een praktijkvoorbeeld toegelicht: de Handstorm-tas.


Je kent het wel. Je neemt deel aan een bijeenkomst, bent onderdeel van een grote groep en aan het begin vindt er een voorstelrondje plaats. Je voelt je (waarschijnlijk) niet op je gemak en met jou waarschijnlijk meerdere deelnemers. Om de hele groep te ontdooien is het gebruik van de Handstorm-tas een geschikte werkvorm.

En nu?
De Handstorm-tas is niet meer dan een tas met hanteerbare voorwerpen. Iedere deelnemer bedenkt een relevante vraag en oefent het beantwoorden van die vraag aan de hand van een voorwerp uit de Handstorm-tas. Vervolgens verzamelen de deelnemers zich in een kring. Iedere deelnemer pakt een voorwerp uit de tas en geeft aan de hand van de eigenschappen van het voorwerp antwoord op bijvoorbeeld de volgende vragen:
– Welke expertise kun je tijdens de bijeenkomst inbrengen?
– Wat zou je kunnen leren?

Door met voorwerpen te werken wordt de deelnemer niet beperkt door zijn eigen gedachten, maar wordt hij juist gestimuleerd anders te denken doordat hij een vraag moet beantwoorden aan de hand van het voorwerp dat hij heeft.

Kernwoorden van deze werkvorm zijn onder andere: kennismaken, ontdooien en energizer.

Specificaties:
Deelnemers: als plenaire activiteit maximaal 7-9 personen.
Duur: ongeveer 15 minuten.